Üdvözöljük az ezred honlapján!

1

Mezei futóbajnokság a rakétaezrednél

Október második hetében rendezte meg az ezred kiképzési főnöksége a 2017. évi ezred mezei futóbajnokságot, melyen az alakulat alegységei és a törzs csapatai küzdöttek meg egymással. A verseny, követve a lő-, valamint a katonai háromtusa bajnokságot, a harmadik a katonai sportversengések sorában. Az alakulat legjobbjai jövő héten Balatonakarattyán, a Magyar Honvédség mezei futóbajnokságán mérhetik össze gyorsaságukat az ország többi katonasportolójával.

A verseny nyitányaként Tóth Norbert alezredes köszöntötte a győri laktanya alakulóterén 2felsorakozott közel félszáz versenyzőt. Az ezred megbízott parancsnokhelyettese, - aki az üdvözlő és buzdító sorokat követően maga is csatlakozott az indulók táborához - megköszönte, hogy az alakulat ily mérvű leterheltsége mellett is minden nagy alegység indított csapatot. A folytatásban Darai Máté hadnagy, testnevelő tiszt ismertette a vonatkozó biztonsági rendszabályokat, illetve a sportesemény lebonyolításának rendjét, majd a csapatok megindultak a laktanya melletti murvás-földes borítású területre, a rajt-cél állomás helyszínére.

A résztvevők három versenyszámban mérhették össze erejüket. Először a 6900 m-es, sportöltözetes futás rajtolt el, majd a 2300 m-es, rendszeresített gyakorlóöltözetben, bakancsban, a katonanőknek sportöltözetben teljesítendő táv mezőnye következett, végül pedig a 4x1000 m-es fegyveres váltó zárta a sporteseményt.

3 4 9
 5  6  7

 A versenyen végül az alábbi eredmények születtek:

2300 m-es gyakorlóöltözetes futás (férfi abszolút)

 1. Baki András ftőrm.
 2. Nagy Dániel hdgy.
 3. Nyers Viktor szds.

2300 m-es sportöltözetes futás (női abszolút)

 1. Valkó Veronika tőrm.
 2. Szabó-Tolnai Mónika őrm.
 3. Horváth Adrienn ftőrm.

6900m-es sportöltözetes futás

 1. Szalai Dániel hdgy.
 2. Hajba Zoltán szds.
 3. Tóth Norbert alez.

 4x1000m-es fegyveres váltó eredményei

 1. 1. légvédelmi rakétaosztály
 2. Logisztikai zászlóalj
 3. 2. légvédelmi rakétaosztály

Összesített eredmények

 1. 1. légvédelmi rakétaosztály
 2. 2. légvédelmi rakétaosztály
 3. Ezredtörzs

2017. október 12.
Kép és szöveg: Cseszreginé Csekei Judit szds.
(A sporteseményről készült fotóalbum a www.facebook.com/raketaezred oldalon nézhető meg.)