Üdvözöljük az ezred honlapján!

IMG 2325

 

Az alakulat is segíti az adóbevallást

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonáinak és honvédségi dolgozóinak életét nagymértékben megkönnyítve, a NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatósága a győri laktanyában biztosította az adóbevalláshoz szükséges ügyfélkapu regisztrációt január utolsó hetében.

2018. január 1-jétől megszűnt a munkáltatói adómegállapítás lehetősége, így a törvényi IMG 2322előírások értelmében a Magyar Honvédség sem készítheti már el a 2017. évi jövedelemről szóló adóbevallást a munkavállalói számára.

A katonák a jövőben önadózással, vagy az adóhatóság által elkészített adóbevallási tervezet elfogadásával tehetnek eleget adóbevallási kötelezettségüknek. Az adóbevallási tervezetet a NAV mindenkinek – aki nem egyéni vállalkozó – kérés nélkül elkészíti, és 2018. március 15-től elérhetővé teszi az interneten az ügyfélkapuval rendelkezőknek. Ügyfélkapu hiányában kérhető a NAV-tól a tervezet postai kiküldése 2018. március 19-ig.

A legegyszerűbb mód az ügyfélkapun keresztüli ügyintézés, ugyanakkor az állomány jelentős része nem rendelkezett regisztrációval. A határmenti feladatok ellátása miatt is kevesebb ideje marad a katonáknak a személyes, hivatalos ügyeik intézésére munkaidőn IMG 2341túl. Ezen kívánt segíteni az ezred vezetése, szorosan együttműködve a pénzügyi szolgálattal. A katonaközpontúság, az egyszerűsítés, a támogatás elve a NAV munkatársainál is megértésre talált, így a győri szervezet az ügyfélkapcsolati főosztályvezető, osztályvezető, valamint az ügyfélszolgálati ügyintézők részvételével kihelyezett ügyintézést szervezett a laktanya falain belül. Ennek eredményeként 138 fő részére sikerült ügyfélkaput nyitni az együttműködés első napján. Az ügyintézők hatékony munkájának köszönhetően, az adóbevalláshoz szükséges regisztráció csupán 3-5 percet vett igénybe egy katona esetében.

A lehetőség valamennyi győri katonának adott a továbbiakban is, ugyanis egy hét múlva az ezred hasonló akciót szervez. Majd gondolván az MH EUFOR misszióból visszatérő mintegy 150 katonára, az ügyfélkapu regisztráció tervezetten márciusban is folytatódik a laktanyában, hozzájárulva ahhoz, hogy egyetlen kollégának se jelentsen gondot az új szabályozás szerinti adóbevallás elkészítése.

2018. február 02.
Cseszreginé Csekei Judit szds.