Üdvözöljük az ezred honlapján!

IMG 3241 1

 

Tűzesetnél segített a győri katona

Lángoló busz mentésében nyújtott segítséget a napokban az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonája Győrben. Cseszregi János törzszászlós egyedüliként sietett a buszsofőr segítségére a forgalmas utcán. A győri katona kiemelkedő helytállását a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója is megköszönte.

2018. március 16-án Győrben kigyulladt egy autóbusz a Honvédszálló előtti buszmegállóban. Miután az utasok elhagyták a járművet, a buszsofőr rögtön megkezdte az oltást. Az éppen a közelben tartózkodó Cseszregi János törzszászlós, az eseményeket látva azonnal cselekedett, és a Honvédszálló két poroltó készülékével az akkor már lángoló autóbuszhoz sietett, és a hivatásos tűzoltó egységek kiérkezéséig a gépjárművezetővel közösen folytatta a tűz oltását. A tűzoltók kiérkezését követően pedig – a rendőrség megérkezéséig – a forgalom irányításában segédkezett. A törzszászlós segítségével, nemcsak az autóbusz tüzét fékezték meg, hanem megelőzték annak továbbterjedését, és a nagyobb anyagi kár keletkezését.

Cseszregi János törzszászlós gyors helyzetfelismerése, valamint átlagon felüli bátorságot igénylő cselekedete méltó példát mutat embertársai felé.

A helyőrségtámogató alegység vezénylőzászlósának tettét elismerő, a megyei katasztrófavédelmi igazgató által írt köszönőlevelet az ezred állománygyűlésén ismertették. Az alakulat parancsnokhelyettese, Bozsóki Attila alezredes is méltatta Cseszregi törzszászlós cselekedetét, helytállását példaképül állítva a teljes személyi állomány elé.

2018. március 26.
Cseszreginé Csekei Judit szds.