Üdvözöljük az ezred honlapján!

 

 

Horgászversenyen a győri alakulat

Csak a kifogásokat keresték az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonái, ám ezt igazán nem lehet a szemükre vetni, hiszen a Győrújbaráti-tavon megrendezett horgászversenyen az eredményes szereplésnek ez elengedhetetlen feltétele volt.

 

 

A sporteseményt csütörtök délután öt órakor Takács Zoltán törzsőrmester, a rendezvény szervezője nyitotta meg, kinek köszöntő szavai után, az indulók megismerkedtek a versenyszabályzattal. Mivel a horgászhelyek elosztása ekkor még hátravolt, a résztvevők nem tudhatták, hogy honnan kell majd lógatniuk a botokat. Az esélyek egyenlőségének biztosítása érdekében, a partszakaszok sorsa végül sorsolás útján dőlt el, amit természetesen nagy várakozás övezett a népes mezőny részéről.

A csalikat ugyan csak este hét órakor – a képzeletbeli startpisztoly eldördülését követően – dobhatták a pecások a vízbe, másnap viszont egészen délig volt lehetőségük gyarapítani a fogásuk mennyiségét. Fontos megemlíteni, hogy a célt ez esetben nem a legmagasabb darabszám elérése jelentette, hanem a legnagyobb tömegé, így hiába dicsekedhetett valaki sűrű kapással, a végelszámolásnál csupán az számított, amit a mérleg mutatott.

A horgászok botonként csak egy horoggal gazdálkodhattak, s mivel teljesítményüket nem egyénileg értékelték, háromfős csapatokban kellett bizonyítaniuk rátermettségüket. A megmérettetésen az elsőségért küzdő tizenhat trió, összesen 215.5 kg halat fogott, ám emiatt biztosan nem érte kár a tó élővilágát, hiszen a mérlegelést követően az állatokat egytől egyig visszaengedték a vízbe.

A maratoni horgászaton végül a Takács Zoltán törzsőrmester, Kolozsi Tamás százados, Bozzay Balázs törzsőrmester alkotta trió diadalmaskodott 50,27 kg-os kiemelkedő teljesítménnyel, mellyel alaposan leiskolázták a mezőnyt, hiszen a második (27,7 kg) és a harmadik (17,3 kg) helyezett fogása együtt sem érte el ezt a szintet. Az ezüstérmet a Balla Zsolt zászlóst, Bors Norbert zászlóst és Török János zászlóst felvonultató csapat kaparintotta meg, míg a dobogó legalsó fokára a nyugállományú katonákból álló különítmény tagjai; Kisbán Tibor nyá. őrnagy, Seszták József nyá. őrnagy, Kassai László nyá. zászlós állhattak fel.

A verseny legbátrabb nevezőjeként valószínűleg Kiss Barbara őrvezetőt tarthatjuk számon, aki a szebbik nemet egyedül képviselve állt helyt a férfiakból álló mezőnyben. A „legnagyobb” hal kifogásával pedig dr. Szrága Milán hadnagy, az ezred jogásztisztje büszkélkedhetett, aki a Honvéd Arrabona Sportegyesület által felajánlott különdíjat Bozsóki Attila mk. alezredes, parancsnokhelyettestől vehette át.

Győr, 2012. június 15.
Sályi Gergő őrm.

.